Wiadomości branżowe

EuroGastro stawia na innowacyjność

EuroGastro stawia na innowacyjność
W piątek zakończyło się największe wydarzenie w branży HoReCa w Polsce – XVIII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro w Warszawie. Najlepsze produkty wystawiane na targach zostały uhonorowane nagrodami.Trzy dni, kilkuset wystawców, kilkadziesiąt tysięcy zwiedzających oraz wielki festiwal kuchni – pokazy gotowania, konkursy kulinarne, olimpiada kawy, czy pokaz kręcenia ciastem do pizzy, to jeszcze nie wszystko – w trakcie trwania targów rozdano także nagrody dla wyróżniających się wystawców.Komisja, w skład której weszli znani restauratorzy, specjaliści ds. HoReCa, a także znani szefowie kuchni (m.in. Robert Sowa),  przyznała nagrody w 9. kategoriach:- wyposażenie zaplecza kuchennego- sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni- żywność dla gastronomii- wyposażenie sal, restauracji i barów- chemia dla gastronomii- sprzęt, akcesoria, surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni- sprzęt, akcesoria dla cateringu- napoje alkoholowe i bezalkoholowe- a także oprogramowanie sal restauracyjnych i barówW tej ostatniej kategorii wyróżnienie otrzymała firma POSbistro z Krakowa, która oferuje w pełni mobilne

W piątek zakończyło się największe wydarzenie w branży HoReCa w Polsce ? XVIII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro w Warszawie. Najlepsze produkty wystawiane na targach zostały uhonorowane nagrodami.

Trzy dni, kilkuset wystawców, kilkadziesiąt tysięcy zwiedzających oraz wielki festiwal kuchni ? pokazy gotowania, konkursy kulinarne, olimpiada kawy, czy pokaz kręcenia ciastem do pizzy, to jeszcze nie wszystko ? w trakcie trwania targów rozdano także nagrody dla wyróżniających się wystawców.

Komisja, w skład której weszli znani restauratorzy, specjaliści ds. HoReCa, a także znani szefowie kuchni (m.in. Robert Sowa),  przyznała nagrody w 9. kategoriach:

– wyposażenie zaplecza kuchennego

– sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni

– żywność dla gastronomii

– wyposażenie sal, restauracji i barów

– chemia dla gastronomii

– sprzęt, akcesoria, surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni

– sprzęt, akcesoria dla cateringu

– napoje alkoholowe i bezalkoholowe

– a także oprogramowanie sal restauracyjnych i barów

W tej ostatniej kategorii wyróżnienie otrzymała firma POSbistro z Krakowa, która oferuje w pełni mobilne oprogramowanie dla gastronomii. Innowacyjność systemu POSbistro polega między innymi na tym, że do jego działania wystarczy dowolny tablet z systemem Android, a co za tym idzie ? jego wdrożenie nie wymaga dużych nakładów finansowych.

Późniejsze koszty też zostały zmniejszone do minimum ? w pełni działające oprogramowanie można mieć w systemie abonamentowym już przy nakładzie kilkudziesięciu złotych miesięcznie. Komisja doceniła też przyjazny wygląd aplikacji i łatwość jej obsługi.

?Bardzo się cieszę, że już kolejny raz nasz system został dostrzeżony na targach? – mówi Grzegorz Forysiński, współwłaściciel firmy POSbistro. ?Naszym celem jest stworzenie aplikacji, która przy niewielkich nakładach finansowych będzie w pełni odpowiadała na oczekiwania klientów, dlatego cały czas zbieramy od nich informacje i pracujemy nad nowymi funkcjami, które dodawane są na bieżąco? – dodaje.

A to już wiesz?  Ostatnia okazja, żeby zobaczyć "Dowód" Davida Auburna - zapraszamy 29 i 30 maja

Firma POSbistro otrzymała również Nagrodę Główną na Najlepszy Produkt Targów HoReCa w Krakowie w kategorii Oprogramowanie. 

Więcej na: www.posbistro.com

POSbistro Sp. z o.o. jest młodą i dynamiczną firmą, składającą się z pasjonatów,którzy postanowili wnieść nową jakość na polski rynek oprogramowania sprzedażowego.

POSbistro to innowacyjne oprogramowanie dla gastronomii i punktów sprzedaży, które pozwala na pełną mobilność sprzedaży, prestiżową obsługę klientów za pomocą tabletu, łatwe zarządzanie sprzedażą i statystykami oraz kontrolowanie magazynu. 

Źródło Posbistro. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy