Żywność articles

Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost?

Sery na talerzach Europejczyków

Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu …

Morwa biała bez tajemnic

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Wreszcie, jak spożywać morwę? Poniższy tekst dostarczy …

Włoskie smakołyki – Tydzień Kuchni Włoskiej

Prezentacja typowych włoskich produktów spożywczych i win, szerzenie wiedzy o wyjątkowych zaletach diety śródziemnomorskiej, szkolenia dla młodych kucharzy, specjalne menu degustacyjne we włoskich restauracjach, a także projekcje filmów, konferencje i prelekcje – to podstawowe założenia Tygodnia Kuchni Włoskiej obchodzonego w …

Tradycyjne szynki – takie jak lubisz

Tradycyjne szynki – takie jak lubisz!

Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków musi być wyjątkowa. Wówczas …

Top